+36 70 933 8651 1051 Budapest, Arany János u. 31.

Tanulótárs

A PROGRAMRÓL

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Ifjúsági tagozatának programjai hosszú évek óta képezik számos fiatal mindennapjainak aktív részét. Önkénteseink több különböző területen tevékenykednek fontos szereplőként kortársaik ismereteinek bővítésén, s ez alól a mindennapi iskolai előrehaladás támogatása sem kivétel.

A tanulótárs program elsődleges célja olyan alacsony szocioökonómiai státuszú általános- és középiskolás fiatalok részére biztosítani tanulási segítséget és ezzel közvetve javítani továbbtanulási esélyeiket, akik számára korrepetálási lehetőség nem, vagy csak nehézségek árán elérhető

A JELENTKEZÉS MENETE

A programba önkéntesként jelentkezni az alábbi linken található űrlap kitöltésével lehetséges. A jelentkezés beérkezéséről minden esetben egy automatikusan generált, az elküldött adatokat tartalmazó válaszüzenetet küld a rendszer. A jelentkezéseket folymatosan dolgozzuk föl és legfelejebb három munkanapon belül küldünk helyzetjelentést az események állásáról. A résztvevő intézmények a félév elején mérik fel, hogy mely látókörükben lévő fiatalnak, milyen típusú segítségre van szüksége. Ezen adatok beérkezése után folyamatosan kötjük össze a tanulókat újdonsült tanulótársaikkal.

http://bit.ly/tanulotars

HELYSZÍNEK
#1 MAGYAR VÖRÖSKERESZT BUDAPEST FŐVÁROSI SZERVEZT CSALÁDOK ÁTMENETI OTTHONA

Az intézmény 4 telephelyen, összesen 100 fő részére biztosít lakhatást. Fő feladata a prevenció, hogy a nehéz szociális körülmények közé került családok gyermekei a családon belül tudjanak tovább maradni és ne kerüljenek állami gondozásba. Az otthon életvitelszerű tartózkodást biztosít a klienseik részére.
Megközelítés: A Boráros tértől 25 percre tömegközlekedéssel
Fogadott önkéntes: Tanulótárs

JELENTKEZZ ÖNKÉNTESNEK
#1 TANULÓTÁRS 1.4
#2 TANULÓTÁRS 5.12

A tanulótárs olyan önkéntes fiatal, aki vállalja hogy heti egyszer az általunk összekötött tanulóval tölt legalább 90 percet. Ezt az időkeretet a tanuló és a tanulótárs legjobb belátásuk szerint használhatják föl, hogy a lehető legjobban támogassák a tanuló további fejlődését.
Leckeírásra, projektelőkészítésre, egy kiselőadás gyakorlására, de némi játékra és a hét viszontagságainak átbeszélése is adódhat lehetőség.
A Tanulótárs 1.4 egy, az általános iskola alsó tagozatára járó diáknak kíván segíteni, a Tanulótárs 5.12 pedig egy felsős, vagy középiskolás fiatal tanulásának támogatására vállalkozik.

#3 JÁTSZÓTÁRS

Játszani jó, de többen még jobb. Az önkéntes játszótárs kéthetente két órában tart társasjáték klubfoglalkozást az érdeklődő fiataloknak a Vöröskereszt készleteit használva, vagy saját ötleteit megvalósítva. Segíti a játékok lefolyását, felügyeli az eszközöket, valamint maga is beszáll a játékba, ha a helyzet úgy kívánja.
Hisszük, hogy a fiatalok alapvető fontosságú szociális és tanulási kompetenciái fejlődnek már „csak játék” közben is.

KAPCSOLAT

Mail: mivkbp@voroskereszt.hu
Web: www.voroskeresztbp.hu
Facebook: facebook.com/mivkbp
Telefon: (1) 311 3660
Cím: 1051. Budapest, Arany János u. 31.

LEHETŐSÉG

Új helyzetekben kipróbálni tudásod és ötleid
Értékes pedagógiai tapasztalatokat szerezni
Teljesíteni a harminc órás közösségi gyakorlatot