A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Ifjúsági Tagozata idén is táborozni hívja az érdeklődő fiatalokat. Három különböző időpont és így három különböző tábor közül választhatják ki a jelentkezők a korosztályuknak és érdeklődési körüknek legmegfelelőbbet:

1) Vöröspanda nyári tábor

Időpont: 2021.07.28.-08.02.
Korosztály: 5-8. osztály
Téma: Természetjárás és vöröskeresztes alapismeretek

Ide várunk szeretettel minden olyan budapesti gyermeket, aki elvégezte az általános iskola 5. osztályát, de még nem kezdte el a középiskolát. A hatnapos tábor az aktív pihenés és a közösségépítés jegyében telik. A délelőttök folyamán izgalmas foglalkozásokon vehetnek részt a táborozók elsősegélynyújtás, baleset-szimuláció és arcfestés témakörökben, a délutánok pedig, játékokkal, kirándulással és egy kis strandolással telnek.

2) Kortársképző nyári tábor – Animátorképző

Időpont: 2021.08.03.-08.08.
Korosztály: 14 év felett
Téma: Játékmesteri és arcfestő felkészítés

Kortársképző Táborainkba várunk szeretettel minden budapesti fiatalt, aki a tábor kezdetéig betölti 14. életévét. A hatnapos tábor főként új ismeretek elsajátításával telik, de ezen felül közösségi programokra, természetjárásra és egy kis strandolásra is lesz idő. A tábor résztvevői arcfestő és játékmesteri foglalkozásokon vehetnek részt, napi kétszer három órás bontásban. A tábor végén a fiatalok képesek lesznek kisebb gyerekcsoportoknak játékot levezetni, egyszerűbb mintákat felfesteni. Rajztudásra nincs szükség, de még a színtévesztés sem akadály.

3) Kortársképző nyári tábor – Hősképző

Időpont: 2021.08.09.-08.14.
Korosztály: 14 év felett
Téma: Elsősegélynyújtó és baleset-szimulációs felkészítés

Ennek a tábornak a felépítése lényegében megegyezik az azt megelőzővel, csupán a kortársképzések témája más. Hősképző táborunkban az alapfokú elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítására és egyszerűbb baleset-szimulációs lépések megismerésére biztosítunk lehetőséget. A jelentkezők mindkét táborban olyan tudásra tehetnek szert, melynek segítségével felkészült önkéntesként kapcsolódhatnak be a szervezet munkájába.

A szállásról

Pontos cím: 2642 Nógrád, Táncsics u. 26.

Mindhárom táborunknak a Budapesti Vöröskereszt Nógrádi Pihenőháza fog otthont biztosítani. A pihenőház jól felszerelt, frissen felújított, nagy kerttel, terasszal és tűzrakóhellyel rendelkező, 19 fő befogadására alkalmas szálláshely. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy táborainkat kifejezetten családias légkörben fogjuk tudni megvalósítani. A szálláson ágynemű biztosított, de arra huzatot, vagy külön hálózsákot minden táborzónak magának kell hoznia.

Az étkezésről

A táborok során napi ötszöri étkezést biztosítunk a résztvevőknek. A reggeli a közeli kisboltból érkezik, többnyire felvágott, zöldség és pékáru formájában, míg a további két főétkezést egy közeli étterem szállítja ki minden nap kétszer, még melegen. Tízórairól ás uzsonnáról kisebb kekszek és gyümölcs formájában gondoskodunk. Eddigi tapasztlataink alapján a legkülönfélébb speciális étrendigényekhez is rugalmasan tudunk alkalmazkodni.

Az utazásról

A szállás vonattal kiválóan megközelíhető, egy rövid átszállással Vácon. Minden turnusra a 11:07-es vonattal indulunk Budapest-Nyugatiból a tábor kezdőnapján, visszafelé pedig a zárónap 09:41-kor induló vonattal jövünk Nógrádból. A menetjegyek beszerzését minden táborozónak önállóan kell intéznie.

Jelentkezés, befizetés

Mindhárom táborunk 6 napot és 5 éjszakát ölel fel. A tábor önrésze szállással, teljes ellátással, minden programra egységesen 11 000 Ft.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével és a tábor önrészének befizetésével lehetséges: https://forms.gle/M5KPLCtij7VTjKGw7 

A tábor önrészét a jelentkezésről kapott visszaigazolás utáni egy héten belül kérjük befizetni az alábbi számlaszámra utalva:

OTP Bank
Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete
11786001-20157348
Közlemény: *táborozó neve*

Rászorultság esetén van lehetőség részletfizetésre, illetve az önrész csökkentésére. Ez ügyben keressék bizalommal a tábor szervezőt.

Kapcsolat, szervezők

Táborainkat az Ifjúsági Csoport munkatársai és az Ifjúsági Tagozat önkéntesei közösen szervezik évek óta. Kollégáink elérhetőségei megtalálhatók a kezdőlapon is. További kérdés esetén keressék bizalommal ifjúsági szervezőinket, vagy az ifjúsági referenst.

Szakál Péter | szakalpeter@voroskeresztbp.hu | +36 70 933 8552


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük