A versenyről bővebben

Mozgalmunk kiemelt figyelmet fordít az egészségfejlesztésre, így a tudatos családtervezésre, és a családi életre való nevelésre is. Csecsemő- és kisdedgondozási versenyünkkel azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok minél több ismeretet szerezzenek a témakörben, és felkészülten nézzenek a családalapítás elébe, illetve segítsék barátaikat, ismerőseiket hasonló helyzetben.

A verseny célja

A gyermekek és fiatalok – csecsemő- és kisdedgondozási – elméleti tudásának, gyakorlati ismereteinek fejlesztése, a résztvevők szülői szerepre való felkészítése. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a családi életre való felkészítés keretében a felnövekvő nemzedék mindkét nembeli képviselői tájékozottak legyenek a csecsemőgondozásban.

Kik nevezhetnek?

A versenyt iskolai csapatok részére hirdetjük, két kategóriában. Minden csapat 3 főből (és legfeljebb egy póttagból) állhat, melyből egy fő csapatkapitány.

 1. Gyermek kategória
  Köznevelési intézményben 4-8. évfolyamon tanulói jogviszonnyal rendelkezők

 2. Ifjúsági kategória
  Köznevelési intézményben 9-13. évfolyamon tanulói jogviszonnyal rendelkezők (felső korhatár betöltött 20 év)

Intézményenként és kategóriánként két csapat nevezését tudjuk fogadni.

A fővárosi forduló

Az összevont fővárosi forduló időpontja 2022. április 25. (hétfő).

Budapesti csapatok számára a verseny 2 fordulóból áll: fővárosi forduló, országos döntő. Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább az országos fordulóba.

A nevezés menete

A versenyre idén, a megszokottól eltérően, két lépésben lehet jelentkezni.

 1. Regisztráció
  A nevezés első lépése a lenti gombra kattintva elérhető regisztrációs űrlap kitöltése. Ezen a felületen a nevező intézmény és a csapat felkészítőjének/kapcsolattartójának adatain, valamint a tervezett nevezési kategórián kívül nem szükséges más adatot megadni.

  A regisztrációs űrlap kitöltésével jelezhető a versenyzési szándék, amit tehát akkor is érdemes megtenni, ha a csapat csak gondolkodik a részvételen, de még nem biztos benne. Ez az információ segíti a versenyek előkészítését, valamint lehetőséget teremt a felkészülés időszakában is az aktív kapcsolattartásra. Regisztrációs határidő: 2022. március 28. (hétfő) 12:00

  Meghosszabbított regisztrációs határidő: 2022. április 4. (hétfő) 12:00

 2. Csapatok nevezési lapjának digitális feltöltése
  A regisztrált csapatok részére a regisztrációs időszak után válik majd elérhetővé a hagyományos online nevezési lap, melyen már a csapattagokat is szükséges megnevezni. A végleges nevezési határidő április 13. (szerda) 12:00
A verseny szakmai anyaga valamennyi kategóriában

Csordás Ágnes (szerk.): Csecsemő-, kisdedgondozás, gyermeknevelés – Csecsemőgondozási tanfolyamok számára (4. átdolgozott kiadás, Magyar Vöröskereszt, 2018)

A témához kapcsolódó aktuális, napi hírek figyelése, információk összegyűjtése

Letölthető dokumentumok

A 2022-es versenyszabályzat és nyomtatványok elérhetők a Vöröskereszt honlapján.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük