Tanuld meg használni az erőd!

Az előző év sikere után ismét útnak indítjuk társadalmi elsősegélynyújtást népszerűsítő programunkat, amely a mindennapi életben előforduló baleseti helyzetekre fókuszál és azok kezelésére készíti fel az érdeklődőket.

Az elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték!

Biztosan hallottad már ezt a mondatot. Nem? Akkor itt az ideje, hogy megmutassuk Neked, miért is igaz ez. A Magyar Vöröskeresztnél a felkészültségben hiszünk, az élet minden területén. Ez alól nem kivétel az elsősegélynyújtás sem.
Mindennapjaink során bármikor adódhat olyan helyzet, amikor ezt a tudást alkalmaznunk is kell: legyen szó az ujjunk elvágásáról vagy egy közúti balesetről.

Tegyük fel, hogy épp munkába vagy iskolába tartasz. Az utcán összeesik előtted valaki.
Egy barátod leöntötte magát forró vízzel, karja vörös, hólyagos és nagyon fáj.
Csoporttársad ebéd közben félrenyel és nagyon köhög, egyre gyengébb.

Bepánikolsz vagy tudod, mit kell tenned ezekben a helyzetben?

Ha az előző helyzetek bármelyikénél NEM TUDOM volt a válaszod, akkor se aggódj, mert van egy jó hírünk. A Hősképző elnevezésű foglalkozásainkon könnyedén megtanulhatod, hogyan segíts másokon a szaksegítség kiérkezéséig, illetve milyen fontos információkkal segítheted munkájukat.

A hétköznapi hősöket nem a köpenyükről és álarcukról ismerjük meg, hanem arról, hogy ott nyújtanak segítő kezet, ahol arra legnagyobb szükség van.

Mi biztosítjuk a helyszínt, az eszközöket és a jókedvet, Neked csak el kell jönnöd!

Fontos információk:

Foglalkozások helyszíne:
1094 Budapest, Bokréta u. 2. (Budapesti Vöröskereszt Ifjúsági Csoportjának irodája)

Időpontok:

– 2020. július 23. (csütörtök) 09:00-13:00 Pandavan avató – újraélesztés, vérzések, törések, sportsérülések, elsősegély programok a Balaton partján


– 2020. szeptember 11. (péntek) 16:30-18:30 Elsősegélynyújtás Világnapja – elsősegély flipper és egyéb programok az Empathy Cafe & Bistroban


– 2020. szeptember 19-20. (szombat-vasárnap) 10:00-15:00 Elsősegélynyújtás hallgatóknak – elsősegély foglalkozások egyetemistáknak


– 2020. szeptember 26-27. (szombat-vasárnap) 10:00-15:00 Elsősegélynyújtás hallgatóknak – elsősegély foglalkozások egyetemistáknak


– 2020. november 26. (csütörtök) 16:00-18:00 Stayin’ Alive! – újraélesztés és eszméletlen sérült ellátása


A részvétel minden alkalmon ingyenes és a jelentkezés által garantált!

Minden foglalkozás legalább 5 fő jelentkezése esetén kerül megtartásra, így kérjük, ha jelentkeztél egy időpontra, viszont még sem tudsz részt venni, ezt 24 órával előtte jelezd számunkra!

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz:
Jelentkezési lap – Az első lépés, hogy Te is hétköznapi hőssé válj!

Bármilyen további kérdéssel keresd bátran Katona Eszter kollégánkat a főoldalon található elérhetőségek valamelyikén!