Érdekelnek az elsősegélynyújtás fortélyai? Netán szeretnél filmes sminkmesterek módjára készíteni valódinak tűnő sebeket? Akár el is játszanád a sérüléseket? Vagy kisgyerekek varázslatos, ecsettel történő átváltoztatását sajátítanád el? Esetleg az összes játékot megtanulnád, ami egy társaság összefogásához szükséges?

Ha ezek közül legalább az egyik kérdésre igen volt a válaszod, és eltöltenél hat napot és öt éjszakát a Balatonnál, olvass tovább, és megtudod a részleteket.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Ifjúsági Csoportja idén is Kortársképző Nyári Táborába invitálja a 14 év feletti fiatalokat. Az Ifjúsági Csoport több mint másfél évtizedes hagyományokra visszatekintve rendezi meg évről-évre nyári programjait az érdeklődő fiataloknak. A tábor elsődleges célja, hogy a jelentkezőknek lehetőséget biztosítson a nyári szünidő alatt olyan vöröskeresztes ismeretek elsajátítására, mellyel a következő tanév során aktív tagjai lehetnek önkéntes közösségünknek, cselekvő és jól informált diákként tudják támogatni iskolájuk mindennapjait. Hasonlóan fontos szempont, hogy alkalmat biztosítsunk tapasztalt önkénteseinknek a fejlődésre és a közös időtöltésre.

Időpont, helyszín

A tábor időpontja: 2020. 07. 28. – 2020. 08. 02.

A tábor helyszínéül a Magyar Vöröskereszt Balatonlellei Üdülője szolgál, ahol a résztvevők 3-5 fős szobákban lesznek elhelyezve, melyek mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik. Az üdülő a Balaton-parthoz nagyon közel, csendes környéken található, 10 perc sétára a vasútállomástól. Kül- és beltéri közösségi terek is a rendelkezésünkre állnak, így még a rossz idő sem fogja a tábori programok útját állni.

A tábor alatt napi négyszeri étkezést biztosítunk, és a teljes program alatt kiemelt figyelmet fordítunk a Nemzeti Népegészségügyi Központ által megfogalmazott ajánlások betartására.

Programok

A tábor első napján a megérkezés és ebéd után egy hosszabb közösségi blokkot tartunk a csapatépítés és az ismerkedés jegyében, ahol mindenki beleszokhat a közegbe, és megismerheti nem csak a többieket, de egy kicsivel többet tudhat meg önmagáról is. 

A tábor célját is szem előtt tartva a további napok nagy részét mindenki az általa választott foglalkozásokon tölti. Jelentkezéskor meg tudjátok jelölni, hogy a napi kétszer 3 órás képzési sávokat melyik képzési csoport kötelékében szeretnétek eltölteni. Választhattok az elsősegélynyújtó-kortárselőadó, a baleset-szimuláció, az arcfestés és az animátori képzési programok közül. A táborban végül a három legkeresettebb képzést fogjuk elindítani, s ezekben a csoportokban fogtok az idő nagy részében, nem formális keretek között új ismereteket elsajátítani.

Természetesen a tábor során nagy hangsúlyt kapnak a közösségi és szabadidős programok, tervezünk sportolást és strandolást is a hétre. Vacsora után az estékre további közösségépítő blokkokkal készülünk, melyeken csapatban vehettek majd részt a különféle izgalmas játékokban.

Egyéb információk

A tábor önrésze minden résztvevőnek egységesen 8000 Ft.
Összesen 30 fő jelentkezését tudjuk fogadni, ebből 10 helyet kizárólag 8. kerületi lakosoknak tartunk fent, a további 20 helyre lakóhelyi megkötés nélkül lehet jelentkezni.

A jelentkezés alsó korhatára a táborig betöltött 14. életév.

Jelentkezés, befizetés

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével és a tábor önrészének befizetésével lehetséges: https://forms.gle/TGy9jwW7sLjy2chB9 

A tábor önrészét a jelentkezési űrlap kitöltése utáni egy héten belül kérjük befizetni az alábbi számlaszámra utalva:

OTP Bank
Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete
11786001-20157348
Közlemény: *táborozó neve*

Kapcsolat, szervezők

További kérdés esetén keressétek ifjúsági szervezőinket, vagy az ifjúsági referenst.

Szakál Péter | szakalpeter@voroskeresztbp.hu | +36 70 933 8552

A Kortársképző az a hely, ahol új dolgokat tanulhatsz a Vöröskereszt szellemiségében, új barátságok köttetnek, és még jó sokáig fogsz mosolyogva visszaemlékezni az itt történtekre. Velünk legalábbis így volt.

Kategóriák: Táborok