Sok embernek a Vöröskereszt szó hallatán a véradás, a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elsősegélynyújtó vizsga, esetleg különféle adománygyűjtési akciók jutnak eszébe, holott ez messze nem a teljes kép.

A Vörös Panda Tábor a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének tábora, ahova olyan budapesti gyerekeket várunk, akik elvégezték az általános iskola 5. osztályát, de még nem kezdték meg a 9. osztályt.

Időpont, helyszín

A tábor időpontja: 2020. 07. 22. – 2020. 07. 27.

A tábor helyszínéül a Magyar Vöröskereszt Balatonlellei Üdülője szolgál, ahol a résztvevők 3-5 fős szobákban lesznek elhelyezve, melyek mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik. Az üdülő a Balaton-parthoz nagyon közel, csendes környéken található, 10 perc sétára a vasútállomástól. Kül- és beltéri közösségi terek is a rendelkezésünkre állnak, így még a rossz idő sem tudja a tábori programok útját állni.

A tábor alatt napi négyszeri étkezést biztosítunk, és a teljes program alatt kiemelt figyelmet fordítunk a Nemzeti Népegészségügyi Központ által megfogalmazott ajánlások betartására.

Programok

A hatnapos, öt éjszakás tábor elsősorban az aktív pihenés és közösségépítés jegyében fog telni, ami során megismertetjük a táborozókat az Ifjúsági Vöröskereszt alapvető tevékenységeivel.

Az első napi megérkezés és ebéd után egy hosszabb közösségi blokkot tartunk, ahol a csapatépítés és az ismerkedés lesz a főszerepben. Így mindenki beleszokhat a közegbe, és megismerheti nem csak a többieket, de egy kicsivel többet tudhat meg önmagáról is. 

A hét további részében délelőttönként forgószínpad-szerűen játékos foglakozásokon vehetnek részt a táborlakók elsősegélynyújtás, balesetszimuláció, arcfestés témakörökben, de változatos kreatív elfoglaltságokkal is készülünk, valamint a Vöröskereszt jelenjének és múltjának megismerésére is fogunk időt szánni.

Természetesen a tábor során nagy hangsúlyt kapnak a közösségi és szabadidős programok, minden délutánra sportolást, fürdést, illetve kirándulást tervezünk. Vacsora után az estékre további közösségépítő programokkal, különféle izgalmas játékokkal készülünk, melyeken csapatokban vehetnek részt a táborozók.

Egyéb információk

A tábor önrésze minden résztvevőnek egységesen 5000 Ft.
Összesen 30 fő jelentkezését tudjuk fogadni, ebből 15 helyet kizárólag 1. kerületi családok gyermekeinek tartunk fent, a további 15 helyre lakóhelyi megkötés nélkül lehet jelentkezni.

A tábor a Budavári Önkormányzat támogatásával valósul meg. Köszönjük!

Jelentkezés, befizetés

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével és a tábor önrészének befizetésével lehetséges: https://forms.gle/TGy9jwW7sLjy2chB9 

A tábor önrészét a jelentkezési űrlap kitöltése utáni egy héten belül kérjük befizetni az alábbi számlaszámra utalva:

OTP Bank
Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete
11786001-20157348
Közlemény: *táborozó neve*

Kapcsolat, szervezők

További kérdés esetén keressék ifjúsági szervezőinket, vagy az ifjúsági referenst.

Szakál Péter | szakalpeter@voroskeresztbp.hu | +36 70 933 8552

A Vörös Panda táborral reméljük, sok olyan fiatalt tudunk megszólítani, akiknek a Vöröskereszt alapelvei, az önkéntesek társasága pozitív hatással lesz a személyiségére, és pár év múlva már a gimnazista korosztálynak címzett Kortársképző Táborban is újra látjuk! És hogy miért pont Vörös Panda Tábor? Nos, ennek kiderítéséhez mindenképp ott kell lenni!

Kategóriák: Táborok