A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Ifjúsági Tagozata idén is táborozni hívja az érdeklődő felső tagozatos gyerekeket a Vöröspanda nyári táborba. Az Ifjúsági Csoport több mint két évtizedes hagyományokra visszatekintve rendezi meg évről-évre nyári programjait az érdeklődő fiataloknak. Immár hagyományosan, évről-évre megrendezett táborunkba várunk szeretettel minden olyan budapesti gyermeket, aki elvégezte az általános iskola 5. osztályát, de még nem kezdte el a 9. osztályt. A hatnapos tábor az aktív pihenés és a közösségépítés jegyében telik.

A tábor időpontja 2022. július 25. – 2022. július 30.

A 18. kerületen kívüli érdeklődőknek már csak várólistára van lehetőségük jelentkezni.

A szállásról

Pontos cím: 2023 Dunabogdány, Kossuth Lajos utca 4.

A szálláshely Budapesttől 35 km-re, Dunabogdányban található, Visegrádtól nem messze. A Dunától 10 percre, rengeteg túraútvonal közelében van, mégis ideális tömegközlekedési megközelítési lehetőséggel. A ház jól felszerelt, felújított, konyhával, kerttel és terasszal rendelkező szálláshely, ahol a résztvevők 6-8 fős felújított szobákban lesznek elszállásolva. A szálláson ágynemű biztosított, de arra huzatot, vagy külön hálózsákot minden táborzónak magának kell hoznia.

Az étkezésről

A táborok során napi ötszöri étkezést biztosítunk a résztvevőknek. A reggeli a közeli kisboltból érkezik, többnyire felvágott, zöldség és pékáru formájában, míg a további két főétkezést egy szerződött étterem szállítja ki minden nap kétszer, még melegen. Tízórairól és uzsonnáról kisebb kekszek és gyümölcs formájában gondoskodunk. Eddigi tapasztalataink alapján a legkülönfélébb speciális étrendigényekhez is rugalmasan tudunk alkalmazkodni.

A programokról

A hatnapos, öt éjszakás tábor elsősorban az aktív pihenés és közösségépítés jegyében fog telni, ami során megismertetjük a táborozókat az Ifjúsági Vöröskereszt alapvető tevékenységeivel.

Az első napi megérkezés és ebéd után egy hosszabb közösségi blokkot tartunk, ahol a csapatépítés és az ismerkedés lesz a főszerepben. Így mindenki beleszokhat a tábori hangulatba, és megismerheti nem csak a többieket, de egy kicsivel többet tudhat meg önmagáról is.

A hét további részében délelőttönként forgószínpad-szerűen játékos foglakozásokon vehetnek részt a táborlakók elsősegélynyújtás, balesetszimuláció és arcfestés témakörökben. Ezen felül változatos kreatív elfoglaltságokkal is készülünk, valamint a Vöröskereszt jelenjének és múltjának megismerésére is fogunk időt szánni.

Természetesen a tábor során nagy hangsúlyt kapnak a közösségi és szabadidős programok, minden délutánra sportolást, fürdést, illetve kirándulást tervezünk. Vacsora után az estékre további közösségépítő programokkal, különféle izgalmas játékokkal készülünk, melyeken csapatokban vehetnek részt a táborozók.

Az utazásról

A szállás átszállás nélkül megközelíthető a 880-as Volánbusz járattal. A tervezett közös busz 10:35-kor indul Újpest-Városkaputól a tábor kezdőnapján, és nagyjából egy óra alatt alatt meg is érkezik a szállás közvetlen közelébe. Visszafelé pedig a zárónapon 10:37-kor induló azonos járatszámú busszal érkezük szintén közösen. A menetjegyek beszerzését közösen intézzük, azok árát a tábor díja Budapest-Dunabogdány viszonylatra oda-vissza tartalmazza.

Jelentkezés, befizetés

A tábor 6 napot és 5 éjszakát ölel fel. Idén is igyekeztünk különböző pályázati források bevonásával minél kedvezőbbé tenni a tábort, így a piaci árnál jóval olcsóbban vehetnek részt a gyerekek a programon.

Összesen 30 fő jelentkezését tudjuk fogadni. Ebből a kerületi pályázati források miatt 6 helyet kizárólag 18. kerületi családok gyermekeinek tartunk fent, a további 24 helyre lakóhelyi megkötés nélkül lehet jelentkezni.

A tábor önrésze szállással, teljes ellátással, Budapest-Dunabogdány oda-vissza menetjeggyel, egységesen 19 000 Ft.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével és a tábor önrészének befizetésével lehetséges: https://forms.gle/u77NNZxHhphB198q8

A tábor önrészét a jelentkezésről kapott visszaigazolás utáni egy héten belül kérjük befizetni az alábbi számlaszámra utalva:

OTP Bank
Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete
11786001-20157348
Közlemény: TÁBOR *táborozó neve*

Rászorultság esetén van lehetőség részletfizetésre, illetve az önrész csökkentésére. Ez ügyben keressék bizalommal a tábor szervezőit.

Kapcsolat, szervezők

Táborainkat az Ifjúsági Csoport munkatársai és az Ifjúsági Tagozat önkéntesei közösen szervezik évek óta. Kollégáink elérhetőségei megtalálhatók a kezdőlapon is. További kérdés esetén keressék bizalommal ifjúsági szervezőinket, vagy az ifjúsági referenst.

Szőke Orsolya | szokeorsolya@voroskeresztbp.hu | +36 70 933 8431

Kategóriák: Táborok

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük